středa 8. dubna 2020

Doparvní výchova

Dopravní výchova
BESIP připravil, ve spolupráci Týmem silniční bezpečnosti, Asociací Záchranný kruh a společností Bezpečné cesty, interaktivní webovou aplikaci pro všechny žáky základních škol, kteří se v současné době vzdělávají z domova. Díky této výukové aplikaci si mohou děti hravou formou procvičovat svoje znalosti z oblasti bezpečného chování v silničním provozu, mohou se vžít do role chodce, cyklisty nebo třeba spolucestujícího v autě.

BESIP operativně zareagoval na stávající situaci a inicioval spuštění nové vzdělávací aplikace, protože v současnosti neprobíhá ani školní výuka, ani praktický výcvik žáků na dopravních hřištích. Zrušena musela být také populární „Dopravní soutěž mladých cyklistů“.
Nová aplikace nabízí žákům výběr celkem z osmi tematických okruhů, které dohromady zahrnují více než 900 testových otázek. Má podobu online testů a mohou ji využít žáci prvního i druhého stupně. Do databáze jsou zahrnuty jak jednodušší otázky, tak i ty složitější, které prověří skutečné znalosti starších žáků.
Aplikace byla 3. dubna 2020 na webu www.dopravnivychova.cz. Bude fungovat trvale, do budoucna může hravou formou zpestřit i klasickou školní výuku.



Přírodověda, prvouka
zive@tvorivebyliny.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat